آخرین بروز رسانی: 24ام آبان, 1403

رایج ترین مشکلات قهوه سازهای کپسولی + راه حل آنها

مشکلات دستگاه نسپرسو می‌توانند تجربه دلنشین یک فنجان قهوه را به کابوسی کوچک تبدیل کنند و از خرابی قهوه ساز نسپرسو می‌توان به مواردی همچون نشتی آب ، زیادی سر و صدا و …. اشاره کرد که هر کدام می‌تواند کیفیت و عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد. دستگاه‌های نسپرسو به دلیل کاربری آسان و طعم فوق‌العاده‌ای که ارائه می‌دهند، محبوبیت بالایی دارند، اما خرابی‌های رایج در این دستگاه‌ها اغلب به دلیل استفاده نادرست یا عدم نگهداری منظم به وجود می‌آیند. آگاهی از مشکلات متداول و دلایل ایجاد آن‌ها، اولین گام در بهبود استفاده و افزایش عمر مفید این دستگاه‌ها است. با درک این نکات، می‌توانیم مشکلات دستگاه نسپرسو را کاهش دهیم و تجربه‌ای دلچسب از تهیه قهوه در خانه داشته باشیم. اگر شما هم با چالش‌های مشکلات اسپرسوساز نسپرسو مواجه شده‌اید، این مقاله می‌تواند راهنمای مناسبی برای رفع این مشکلات باشد.

10 تا از رایج ترین مشکلات قهوه ساز های کپسولی

رایج ترین مشکلات قهوه ساز های کپسولی! بسیاری از خریداران دستگاه های نسپرسو یا همان قهوه ساز های کپسولی از بدو خریدشون یا در طول استفاده از این دستگاه ها با مشکلات عدیده ای و زیادی روبرو می شوند و همین باعث می شود خریدار شوکه و دچار اضطراب می شود و فورا دستگاه نسپرسو را زیر تیغ جراحی تعمیرکاران قرار می دهند. غافل از اینکه شاید می خود می توانستند مشکلات دستگاه های نسپرسو خودشان را در منزل با چند راهکار ساده حل کنند.

متاسفانه بسیاری از تعمیرکاران لوازم خانگی عادت به این موضوع دارند که به محض باز کردن دستگاه ایرادات الکی و اساسی را از دستگاه بگیرند و با سفسطه های عجیب و غریبی  مشتری را وادار به اضافه خرج های نجومی می کنند.

ما در این مقاله سعی کرده ایم تا حد امکان خود شما تعمیر کار دستگاه خودتون باشید. تا آخر این مقاله همراه ما باشید که قرار کلی مطالب آموزنده به شما یاد دهیم.

۱. یکی مشکلات دستگاه های نسپرسو این است که اگر دستگاه شما زیادی سروصدا دارد نگران نباشید!

معمولا بسیاری از عزیزانی که از اول قصد راهندازی دستگاه های نسپرسو خود را دارند یا و می خواهند برای اولین بار از آن استفاده کنند از سروصدا زیاد دستگاه بخصوص حین پاره کردن کپسول قهوه گلایه دارند و احساس می کنند دستگاه مشکل خاصی دارد. اما اصلا نگران نباشید! که این سروصدا کاملا طبیعی است.

هیچ وقت فراموش نکنید که قدرت دستگاه های قهوه ساز کپسولی ۱۹ بار است و برای پاره کردن کپسول نسپرسو و عصاره گیری آن به فشار زیاد و قدرت زیادی نیاز است تا این فرایند انجام شود. و کاملا بدهی است که فشار مضاعفی به پمپ آب دستگاه نسپرسو بویلر آن وارد شود تا عملیات به خوبی انجام شود. پس دست پاچه نشوید و نگران نباشید.

مشکلات دستگاه نسپرسو

نکته: صداهای بسیار نامتعارف دستگاه که بسیار آزاد دهنده باشد شامل این موضوع نمی شود. و حتما باید مورد بازبینی قرار گیرد.

۲. دستگاه نسپرسو شما کمتر از قبل فوم شیر می دهد یا به جای فوم شیر، بخار آب از نازل خروجی آن خارج می شود!

این موضوع معمولا از رایج ترین و اساسی ترین مشکلات دستگاه های نسپرسو به شمار می رود. بعد از یک روز زمستانی از خواب بیدار می شوید و می خواهید با یک لاته یا کاپوچینو روز خود را شروع کنید. خیلی خوب! کپسول قهوه رو میذارین داخل دستگاه و دکمه لاته را می زنید. دیدن این صحنه منزجر کننده خواب را از کله تان می پراند!

دستگاه قهوه ساز نسپرسو شما به جای فوم شیر بخار آب از نازل خروجی فوم شیر خارج میکند یا فوم شیر خیلی کمی به نسبت روزهای قبل از نازل مخزن شیر بیرون می آید. اولین چیزی که به ذهن شما خطور می کند احتمالا دستگاه خراب است و با کلی خشم و عصبانیت دستگاه تون رو برمیدارید و میرین سراغ یه تعمیر کار تا دستگاه آکبند و نازنین شما را زیر تیغ جراحی قرار بده و درستش کنه براتون!

مشکلات دستگاه نسپرسو

به وضوح میبینید که همراه با شیر میزان قابل توجهی بخار خارج می شود

به هیچ جایی نروید لطفا! سر جای خود بشینید و آرام باشید. مخزن شیر دستگاه شما رسوب چربی شیر گرفته است. کافیست تمام اجزا و قطعات مخزن شیر را که معمولا شامل:

  1. خود مخزن شیر
  2. نازل خروجی شیر
  3. شیلنگ داخلی مخزن شیر
  4. برد بالایی مخزن شیر
  5. سوپاپ مشکی رنگ متصل به برد مخزن شیر
  6. دکمه یا اهرم تنظیم برد مخزن شیر

است را از هم جدا کنید و سپس همه این اجزا و قطعات را داخل یک ظرف آب جوشیده (کاملا جوش) قرار دهید تا کامل لکه های چربی شیر باقی مانده در منافذ زدوده شود. سپس تمام اجزا و قطعات را زیر آب قرار داده و با ریکا بشورید. سپس تمام قطعات را سر هم کنید و به دستگاه متصل کنید و روز خود را از نو بسازید.

علت اصلی چنین اتفاقاتی چه چیزی می تواند باشد؟

مشکلات مربوط به این قسمت از دستگاه های قهوه ساز نسپرسو که دارای مخزن شیر هستند بسیار رایج و البته دردسر ساز هستند و علت اصلی آن نگهداری غلط و استفاده نادرست از مخزن شیر دستگاه است. همچنین استفاده از شیر های محلی، یارانه ای و بی کیفیت یا بسیار پرچرب و فرآوری نشده می تواند عامل اصلی این قبیل خرابی ها باشد که شوک سنگینی به کاربر وارد می کند.

مشکلات دستگاه نسپرسو

تمامی اجزا و قطعات مخزن شیر طبق این تصویر از هم می توانید جدا کنید

مهم: بسیاری از عزیزان شکایت دارند که ما هر بار بعد از استفاده از دستگاه کامل مخزن شیر دستگاه را شستشو میدهیم چرا باز این مشکلات پیش اومده برامون؟! درست است میشورید اما چطور شستنی؟! آیا به روش بالا که ذکر کردیم شستشو می دهید یا فقط آبکشی ساده می کند و کنار میذارید؟!

البته که لازم نیست بعد از هر بار استفاده تمام این پروسه را از اول شروع کنید که هم خیلی زمان بر هست و هم باعث سایدگی قطعات مخزن شیر شما می شود. بعد از چند بار استفاده حتما این فرایند را جهت شستشو مخزن شیر دستگاه نسپرسو خود لحاظ کنید.

در حفظ و نگهداری مخزن شیر دستگاه قهوه ساز نسپرسو خود بسیار کوشا باشید که در صورت خرابی یا گم شدن قطعات آن خسارت زیادی را بر دوش شما میگذارد، زیرا قیمت جهانی قطعات و مخزن شیر دستگاه های نسپرسو بالاتر از حد تصورات ذهنی شماست. برای دیدن توضیحات کامل در خصوص نحوه شستشو مخرن شیر دستگاه های نسپرسو روی این لینک کلیک کنید

۳. دستگاه را تازه خریداری کرده ام، روشن می کنم اما آبی از نازل قهوه دستگاه خارج نمی شود!

باز نگران نباشید. دستگاه شما به یک هواگیری ساده نیاز دارد! اگر از کار کردن دستگاه خود مطمئن هستید و صدای موتور دستگاه را میشنوید اما آبی از دستگاه نسپرسو شما خارج نمی شود و بعد از مدتی خاموش می شود. معمولا شرکت های تولید کننده وقتی دستگاهی را تولید و وارد بازار می کنند، از زمان تولید دستگاه تا راهندازی آن توسط مصرف کننده ممکن است ماه ها در انبار دپو شود.

این عمل باعث می شود قطعات داخلی دستگاه در جای خود سفت شوند. دلیل رد نشدن آب از دستگاه همین سفت بودن قطعات من جمله پمپ آب دستگاه نسپرسو شماست. وقتی با این مشکل برخورد کریدید نگران نباشید. اولین کاری که می کنید مخزن آب دستگاه را تا ماکزیمم پر آب کنید. دستگاه را روشن کنید و یکی از دکمه های اسپرسو یا لانگو دستگاه فشار دهید.

سپس بلافاصله مخزن آب دستگاه را بصورت متناوب و سریع از سر جای خود بردارید و زود سر جای خودش قرار دهید و این فرایند را چندین بار انجام دهید تا آب با فشار وارد واترپمپ دستگاه شود و دستگاه به حالت عادی و نرمال برگردد. البته کم نیستند عزیزانی که برای هواگیری دستگاه واقعا اذیت شده اند.

زیرا بسیاری از این دستگاه ها فقط با چند بار بالا پایین کردن مخزن آب درست بشو نیستن و این کار را بیاد تا زمان خروج آب از نازل قهوه تکرار کنید و این خود می تواند یک ورزش حسابی برای دست و پنجه های دوست داشتنی شما باشد! چون بعضی اوقات دست ها و آرنج شما را از کت و کول میاندازد. اما باز نگران نباشید دستگاه شما سالم است!

آیا همه دستگاه های نسپرسو باید هواگیری شوند؟

معمولا کاربرانی که دستگاه های نسپرسو مینی، سیتیز و اینیسیا استفاده می کنند بیشتر با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. اما آن هم فقط یک بار است و بس! برای راهندازی و نحوه هواگیری قهوه ساز های نسپرسو کلیک کنید.

۴. حجم خروجی قهوه از دستگاه قهوه ساز نسپرسو من کمتر از قبل شده است و کمتر به من قهوه می دهد!

عوامل ایجاد این مشکل می تواند ۲ مورد باشد:

  1. دستگاه شما نیاز به ریسارت (Restart) دارد
  2. دستگاه نسپرسو شما رسوب گرفته است
  • در مورد گزینه اول: باید گفت که وقتی دستگاه شما ماه های زیادی کار می کند برد و سخت افزار دستگاه به اصطلاح خسته می شود و لازم است هرزگاهی روحی تازه به برد این دستگاه دمید. برای این کار شرکت سازنده برای شما امکان ریستارت کردن دستگاه را برای شما فراهم کرده است که تنظیمات کارخانه هر محصول با محصول دیگر متفاوت است و با مراجه به دفترچه راهنما محصول می توانید از چگونگی ریستارت دستگاه خود مطلع شوید.
  • در مورد گزینه دوم: وقتی دستگاه رسوب بگیرد منافذ خروجی قهوه تنگ شده و میزان قهوه خارج شده از دستگاه طبعا کمتر می شود. برای حل این مشکل می توانید با خرید مایع رسوب زدای دلونگی و دستگاه خود را رسوب گیری کنید تا مشکل حل شود.

نکته: قبل فرایند رسوب گیری حتما لازم است مورد دوم را روی دستگاه اجرا کنید بعد سراغ ریستارت کردن دستگاه بروید.

۵. دیگرین مشکلات دستگاه های نسپرسو این است که بعد هر نوشیدنی چراغ نارنجی رنگ Clean دستگاه روشن می شود!

خیلی از کاربران بعد از هر بار نوشیدنی کاپوچینو یا لاته یا هر نوشیدنی دیگری که مخزن شیر دستگاه را درگیر کند دچار اضطراب می شوند وقتی میبینند چراغ نارنجی رنگ کلین (Clean) چشمک میزند. نگران نباشید این یک سنسور یادآوری و هشدار شستشو مخزن یا کانتینر شیر است.

بدین معنی که شستشو مخزن شیر را فراموش نکنید و حتما بشورید. حالا بسته به مدل دستگاه ها یک سری از آن ها مانند گرن لاتیسیما دلونگی، لاتیسیما تاچ یا لاتیسیما پرو که دستگاه خود سیستم شستشو خودکار مخزن شیر دارد.

اما مدل های مانند لاتیسیما وان فاقد این سیستم اند. باید مخزن شیر را از دستگاه جدا کنید و داخل ماشین ظرفشویی بذارید یا بصورت دستی با ریکا بشورید تا سنسور دستگاه خاموش شود. برای اطلاع از نحوه شستشو دستگاه های نسپرسو و مخزن شیر آن ها کلیک کنید.

۶. دستگاه قهوه ساز نسپرسو من اصلا فوم شیر نمیده و فقط شیر مایع از نازل خارج می کند!

این مشکل میتواند ۲ دلیل داشته باشید:

  1. برد مخزن شیر شما رسوب چربی گرفته است
  2. شیر برقی دستگاه مشکل دارد

گاهی اوقات میبینید که به جای فوم شیر از دستگاه همون شیر مایع از نازل خروجی شیر خارج می شود و هیچ فوم شیری از دستگاه خارج نمی شود که معمولا این مشکل هم باز از کثیف بودن و چربی گفتن برد اصلی مخزن شیر است که باید طبق بند عکس ۳ تمام قطعات را جدا کرده و قشنگ با فرچه و آب داغ شستشو دهید.

اگر مشکل شما با شستشو مخزن شیر دستگاه حل نشد شیر برقی دستگاه شما مشکل دارد و باید زیر نظر تکنسین متخصص باز و تعمیر شود که خوشبختانه بوتیک نسپرسو ایران با داشتن متخصصین مجرب حل و فصل این مشکلات را برای مشتریان خود بر عهده گرفته است.

۷. یکی دیگر از 10 تا رایج ترین مشکلات اسپرسو سازهای نسپرسو این است که قهوه یا فوم شیری که دستگاه میده سرده و مثل قبلاها داغ نیست!

در کل به یاد داشته باشید که فوم شیر مانند قهوه داغ و لب سوز نیست و نباید هم باشد. فوم شیر در اثر ترکیب هوا و شیر تهیه می شود. وقتی هوا با شیر مخلوط شود باعث کاهش دمای شیر شما می شود. چیزی که باید لب سوز باشد قهوه شماست نه فوم شیر!

اما سرو قهوه سرد آن هم یکدفعه در یک روز زمستانی چیزی است که کامل حال و روز شما را خراب می کند. وقتی مشاهده کردین قهوه ای که از دستگاه شما خارج می شود سرد است و اصلا مثل اول ها داغ نیست یعنی اینکه بویلر دستگاه شما نیم سوز شده.

حتی می تواند قطعات دیگری از دستگاه دچار آسیب شده باشند و الزاما بویلر نباشد. اما در هر صورت لازم است دستگاه را پیش یک متخصص خوب ببرید تا دستگاه شما را بازبینی کرده و مشکل شما را حل کند.

۸. چراغ های چشمک زن دستگاه ثابت نمی شوند و بعد از مدتی کوتاهی دوباره به حالت چشمک زن در می آیند!

وقتی شما می خواهد دستگاه را روشن کنید و از دستگاه یک قهوه یا کاپوچینو بگیرید در اول چراغ های بصورت چشمک زن روشن می شوند تا ثابت شود. وقتی ثابت شد یعنی دستگاه آماده دستور شماست.

علت چشمک زدن چراغ های دستگاه به منظور گرم کردن و داغ کردن بویلر قهوه ساز نسپرسو شماست. زیرا چند ثانیه ای طول می کشد تا بویلر ها داغ شوند و در این مدت چراغ های دستگاه به حالت چشمک زن در می آیند تا این مجال را بدهد دستگاه به دمای مورد نظر برسد.

اما وقتی چراغ های چشمک زن بعد از مدت زمان طبیعی خودش باز به حالت چشمک زدن برگشت یعنی بویلر دستگاه شما به دمای خور نمی رسد و احتمالا یا سوخته است یا سنسور دمای آن از کار افتاده است که باید به یک تکنسین خوب مراجعه کرده تا مشکل دستگاه شما برطرف کند.

نکته: علت این مشکل بی آبی مخزن آب دستگاه شماست! شما متوجه نیستید و دستگاه بدون قطره ای آب شروع به فعالیت می کند یا در وسط کار مخزن آب دستگاه خالی می شود.

که این کار باعث اورهیت (OverHeat) کردن دستگاه شده و سنسور حرارتی دستگاه شما را میسوزاند یا ذوب می کند. لذا همیشه مواظب مخزن آب دستگاه باشد و حتما قبل استفاده چک کنید بی آب نباشد.

۹. سنسور Descaling دستگاه قهوه ساز نسپرسو من روشن شده است!

رسوب گیری کنید! بعد از گذر چند ماه از استفاده کردن دستگاه سنسور دیسکلینگ نارنجی رنگ نسپرسو شما که بغل سنسور کلین قرار دارد چشمک می زند. این یعنی دستگاه شما رسوب گرفته است و رسوب گیری کنید.

فرایند رسوب گیری بسته به نوع دستگاه متفاوت است. قبل از هر چیزی شما باید یک محلول شستشو دلونگی بخرید. بعد طبق این ویدیو دستگاه خود را شستشو دهید. برای نحوه رسوب گیری دستگاه روی این لینک کلیک کنید

چگونه از بروز مشکلات رایج ترین مشکلات قهوه ساز های کپسولی پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از بروز رایج ترین مشکلات قهوه ساز های کپسولی، نیازمند رعایت چند نکته ساده و انجام مراقبت‌های منظم است. یکی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه، انجام رسوب‌زدایی دوره‌ای دستگاه است که از تشکیل رسوب‌های معدنی جلوگیری کرده و جریان آب در دستگاه را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل، تولیدکنندگان توصیه می‌کنند حداقل هر سه ماه یک بار دستگاه را رسوب‌زدایی کنید، به ویژه اگر از آب شهری استفاده می‌کنید. همچنین، استفاده از آب تصفیه‌شده نیز می‌تواند احتمال ایجاد رسوب را به طرز چشم‌گیری کاهش دهد.

نظافت منظم محفظه کپسول و بخش‌های داخلی دستگاه نیز در کاهش بروز مشکلات بسیار موثر است. گرد و غبار یا باقی‌مانده قهوه می‌تواند باعث گرفتگی و اختلال در عملکرد دستگاه شود، بنابراین لازم است بخش‌های مختلف اسپرسوساز را به صورت دوره‌ای و با استفاده از پارچه نرم تمیز کنید. انجام این اقدامات ساده می‌تواند در کاهش خرابی‌های دستگاه موثر باشد و تجربه‌ای لذت‌بخش از نوشیدن یک فنجان اسپرسوی تازه و با کیفیت را فراهم کند.

خلاصه مطلب در مورد “رایج ترین مشکلات قهوه ساز های کپسولی”

اگر دقت کنید حدود ۸۰ درصد مشکلات دستگاه های نسپرسو مربوط به مخزن شیر دستگاه شماست. اگر بتوانید تمیز و مرتب از مخزن شیر دستگاه استفاده کنید و سر موقع شستشو دهید تا رسوب چربی نگیرد.

بی شک دستگاه سال های سال برای شما به خوبی کار خواهد کرد. فقط کافیست با مخزن شیر دستگاه کمی صبور باشید تا مشکلات جدی برای دستگاه قهوه ساز نسپرسو شما ایجاد نشود.

سوالات متداول

اگر دستگاه شما روشن نمی‌شود، ابتدا از اتصال صحیح به برق مطمئن شوید. بعضی اوقات دلیل خاموش بودن دستگاه می‌تواند به دلیل خرابی پریز یا کابل برق باشد. همچنین توصیه می‌شود دستگاه را برای چند دقیقه از برق جدا کرده و دوباره متصل کنید تا یک ریست ساده انجام شود. اگر همچنان مشکل برقرار بود، ممکن است به سرویس حرفه‌ای نیاز باشد.

یکی از مشکلات رایج دستگاه‌های نسپرسو این است که قهوه با دمای کافی خارج نمی‌شود. دلیل این مشکل ممکن است به تجمع رسوبات معدنی در دستگاه مربوط باشد. پیشنهاد می‌شود به صورت منظم فرآیند جرم‌گیری را انجام دهید. اگر پس از جرم‌گیری همچنان قهوه ولرم بود، احتمال دارد مشکل از المنت حرارتی دستگاه باشد که نیاز به بررسی تخصصی دارد.

چراغ چشمک‌زن در دستگاه نسپرسو معمولاً نشان‌دهنده نیاز به انجام کاری است؛ مانند جرم‌گیری، پر کردن مخزن آب، یا بروز خطا در سیستم.

تلخ یا ضعیف شدن طعم قهوه معمولاً به دلیل عدم جرم‌گیری منظم و تجمع رسوبات و چربی‌ها در دستگاه رخ می‌دهد. برای جلوگیری از این مشکل، حتماً دستگاه را به طور منظم تمیز کرده و به فرآیند جرم‌گیری اهمیت دهید. همچنین، بررسی کنید که کپسول‌های قهوه سازگار با دستگاه و سالم باشند.

دسته‌بندی: دانستنی ها

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه