آخرین بروز رسانی: 17ام آبان, 1403

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

رسوب زدایی و تمیز کردن اسپرسو ساز نسپرسو یکی از نکات مهم برای حفظ کیفیت نوشیدنی‌ها و افزایش طول عمر دستگاه است. در صورتی که به طور منظم دستگاه اسپرسو ساز نسپرسو خود را تمیز نکنید، رسوبات کلسیم و روغن‌های باقی‌مانده از قهوه می‌توانند عملکرد دستگاه را کاهش دهند و طعم اسپرسو را تحت تأثیر قرار دهند. در این مقاله، آموزش تمیز کردن اسپرسو ساز نسپرسو به صورت گام به گام و با جزئیات کامل ارائه خواهد شد. شما با نحوه شستشو اسپرسو ساز نسپرسو آشنا خواهید شد و خواهید دانست که چگونه به راحتی دستگاه خود را از هرگونه آلودگی و رسوب پاک کنید تا اسپرسوی لذیذتری تهیه کنید.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی یکی از نکات مهم برای حفظ کیفیت نوشیدنی‌ها و افزایش طول عمر دستگاه است. در صورتی که به طور منظم دستگاه نسپرسو خود را تمیز نکنید، رسوبات کلسیم و روغن‌های باقی‌مانده از قهوه می‌توانند عملکرد دستگاه را کاهش دهند و طعم اسپرسو را تحت تأثیر قرار دهند.

در این مقاله، آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی به صورت گام به گام و با جزئیات کامل ارائه خواهد شد. شما با آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی آشنا خواهید شد و خواهید دانست که چگونه به راحتی دستگاه نسپرسو خود را از هرگونه آلودگی و رسوب پاک کنید تا اسپرسوی لذیذتری تهیه کنید.

قیمت دستگاه نسپرسو

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی:

شستشو قهوه ساز های نسپرسو به چند بخش تقسیم می‌شود که شامل:

  1. تمیز کردن بدنه
  2. سینی چکه گیر
  3. مخزن کپسول‌های مصرف شده
  4. مخزن آب و شیر می‌شوند.

در ادامه تمیز کردن هر بخش را به صورت کامل بررسی می‌کنیم.

1. نحوه شست و شو سینی چکه گیر:

از آن جایی که سینی چکه گیر محل جمع شدن قطرات باقی مانده قهوه‌ها به شمار می‌روند، تمیز کردن آن اهمیت دارد. این سینی را بهتر است بعد از اتمام طول روز و اتمام کار دستگاه نسپرسو، تمیز کنیم و برای شست و شو آن از مراحل زیر استفاده کنیم.

  1. در مرحله تول باید سینی چکه گیر را از بدنه جدا کنیم و مایعات جمع شده در آن را خالی کنیم.
  2. به کمک مایع شوینده (مایع ظرفشویی) آن را بشوییم.
  3. برای پاک شدن و شسته شدن کامل مایع شوینده آن را با آب گرم چندین بار آب بکشید.
  4. به وسیله دستمال تمیز و نرم آن را خشک کنید و در جای خود قرار دهید.

در نظر داشته باشید که می‌توانید این قطعه را در ظرفشویی نیز بشویید و در این صورت بهتر است از برنامه‌ای استفاده کنید که آب آن درجه نسبتا بالایی داشته باشد.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

نکات شستشوی سینی چکه گیر اسپرسو ساز های نسپرسو :

  • شستشو این قطعه از دستگاه های قهوه ساز کپسولی از آن جهت اهمیت دارد که باقی ماندن قطرات قهوه و تمیز نکردن آن‌ها در طولانی مدت باعث ایجاد باکتری و حتی قارچ می‌شود. در نتیجه حتما این کار را به صورت روزانه انجام دهید.
  • در برخی از اسپرسوسازهای کپسولی دلونگی، سینی چکه گیر و مخزن کپسول‌های مصرف شده به هم متصل شده‌اند؛ در این صورت ابتدا کپسول‌ها را خالی کنید و سپس باقی مراحل شست و شو را انجام دهید.

2. نحوه شستشو مخزن کپسول‌های مصرف شده:

در برخی از نسپرسو سازهای دلونگی، سینی چکه گیر و مخزن کپسول‌های نسپرسو استفاده شده متفاوت هستند به همین دلیل به صورت جداگانه شست و شو این مخزن را برای شما شرح می‌دهیم.

  1. در اولین مرحله پس از جدا کردن این مخزن از بدنه، کپسول‌های استفاده شده را در سطل بازیافت بریزید.
  2. با استفاده مایع شوینده آن را بشویید.
  3. از آب گرم کمک بگیرید تا به خوبی تمیز شود و اثری از مایع شوینده باقی نماند.
  4. با استفاده از دستمال تمیز و نرم آن را پاک کرده و تمیز کردن آن را به پایان برسانید.

برای شستن مخزن کپسول های استفاده شده نیز می‌توانید از ظرفشویی کمک بگیرید.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

نکات شست و شو مخزن کپسول استفاده شده:

  • بهتر است قبل از تکمیل شدن کامل ظرفیت این مخزن آن را خالی و تمیز کنید.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

3. نحوه شست و شو مخزن آب دستگاه های اسپرسو ساز کپسولی:

از مهم‌ترین اجزا دستگاه نسپرسو باید به مخزن آن اشاره کنیم، تمیز کردن این قطعه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

  1. در اولین مرحله باید مخزن آب را از بدنه جدا کنید.
  2. با استفاده از مایع شوینده و اسفنج بسیار نرم دیواره‌های داخلی و خارجی آن را بشویید.
  3. به کمک آب گرم بارها این مخزن را آبکشی کنید تا ذره‌ای اثر مایع شوینده باقی نماند.
  4. با دستمالی نرم و تمیز بیرون و داخل آن را خشک کنید و در جای خود قرار دهید.

نکات شست و شو مخزن آب:

  • اگر شست و شو را در ماشین ظرفشویی انجام می‌دهید حتما از برنامه‌ای با درجه آب نسبتا بالا کمک بگیرید.
  • در صورت مصرف روزانه، حتما در انتهای روز مخزن را بشویید.
  • آبکشی مهم‌ترین مرحله شستشو است و باید تمامی اثرات مایع شوینده را از این مخزن پاک کنید.

4. نحوه شست و شو مخزن شیر دستگاه نسپرسو:

از آن جایی که برخی از دستگاه‌های اسپرسو ساز کپسولی حرفه‌ای هستند و سیستم اتوماتیک شیر دارند، مخزن شیر به آن‌ها متصل می‌شود. برای مراقبت کامل از این قهوه سازهای کپسولی نیاز به شستشو مخزن شیر دارید و مراحل آن به صورت زیر است:

  1. مخزن شیر را از بدنه جدا کنید.
  2. این مخزن قطعات مختلفی مثل نازل خروجی شیر، لوله‌ی داخلی و دیگر قطعات دارد که باید برای شست و شو آن‌ها را از یک دیگر جدا کرده و به صورت جداگانه بشویید.
  3. هر قطعه‌ی این مخزن را به کمک مایع شوینده بشویید.
  4. با آب گرم تمامی این قطعات و مخزن را به خوبی آبکشی کنید تا ذره‌ای اثر مایع شوینده باقی نماند.
  5. به عنوان آخرین مرحله تمامی قطعات را با دستمال تمیز و نرم به آرامی خشک کرده و آن‌ها را به هم متصل کنید.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

نکات طلایی در آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی:

  • تمام قطعات مربوط به مخزن شیر را در یک ظرف آب داغ نزدیک به نقطه جوش قرار دهید.
    حدودا 30 دقیقه الی 2 ساعت با توجه به میزان حجم رسوی داخل محفظه، قطعات را داخل آب داغ بگذارید تا به خوبی چربی شیر باقی مانده،جرم و رسوب آن‌ها زدوده شود.
  • باقی ماندن قطرات شیر در داخل مخزن و نشستن آن به صورت روزانه باعث رشد باکتری‌ها و ایجاد بوی بد می‌شود، در نتیجه آن را به صورت روزانه بشویید.
  • برای شست و شو می‌توانید از ماشین ظرفشویی نیز کمک بگیرید اما باید تمامی قطعات را جدا کرده تا به خوبی شسته شوند و دمای آب نیز نسبتا بالا باشد.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

5. نحوه تمیز کردن بدنه دستگاه اسپرسو سازهای نسپرسو:

بعد از تمیز کردن و شستن تمامی قطعات قبلی نوبت به تمیز کردن بدنه‌ی اصلی می‌رسد که مراحل تمیز کردن آن به صورت زیر است:

  1. از دستمالی تمیز و نرم استفاده کنید.
  2. می‌توانید دستمال را کمی نم دار کرده تا اگر لکه‌ای از شیر یا قهوه وجود دارد زودتر و راحت‌تر پاک شود.
  3. سپس از دستمال خشک استفاده کنید تا لکه‌ای باقی نماند.

نکات تمیز کردن بدنه دستگاه نسپرسو:

  • برای تمیز کردن بدنه از اسفنج استفاده نکنید، دستمال بهترین گزینه است.
  • تمیز کردن بدنه نیاز به مایع شوینده ندارند اما می‌توانید از اسپری‌های ضعیف و بدون بو استفاده کنید.
  • بهتر است برای تمیزی بهتر این قسمت از دستگاه قهوه ساز را نیز روزانه تمیز کنید تا ظاهر زیبای محصول شما همیشه حفظ شود.

6. رسوب زدایی دستگاه های نسپرسو:

یکی دیگر از راه‌های مراقبت از سلامت قهوه سازها، آشنایی با روش رسوب زدایی است زیرا معمولا آبی که برای پر کردن مخزن استفاده می‌شود املاحی دارد که در طولانی مدت باعث ایجاد رسوب شده و عملکرد این محصول را مختل می‌کند. برای آشنایی با این مراقبت باید مراحل زیر را به ترتیبی که گفته شده انجام دهید.

  1. ابتدا محلول یا مایع رسوب زدایی دلونگی را تهیه کرده و مقدار 100 میلی لیتر از آن را با 500 میلی لیتر آب مخلوط و در مخزن آب بریزید. (دفت داشه باشید برای شستشو و رسوب گیری، مخزن آب را تا سطح Descaling که روی آن مشخص شده پر کنید)
  2. اگر اسپرسو ساز کپسولی شما مخزن شیر دارد، طبق عکس زیر مخزن شیر را جدا کرده و سری نازل مخصوص آن را (که پشت مخزن آب دستگاه جاسازی شده) وصل کنید و بعد از آن ظرفی را زیر هر دو نازل قرار دهید.

آموزش نگه داری و شستشو اسپرسو ساز های کپسولی

3. برای شروع رسوب زدایی باید از دکمه‌ها کمک بگیرید. در سری نسپرسو سازهای اینیسیا، پیکسی و سیتیز میلک باید 2 دکمه را با یکدیگر فشار دهید.

اما در محصولات سری لاتیسیما مانند گرن لاتیسیما یا لاتیسیما تاچ باید از نگه داشتن دکمه کاپوچینو یا لاته ماکیاتو یا فلت وایت (در گرن لاتیسیما) کمک بگیرید یا در مدل‌های پیشرفته‌تر مثل لاتیسیما پرو از تنظیمات خود صفحه نمایش استفاده کنید.
4. در چهارمین مرحله باید منتظر بمانید تا مخزن از آب و محلول رسوب زدایی خالی از هر دو طرف نازل خارج شود.
5. حالا باید ظرفی که در زیر نازل‌ها قرار داده بودید را خالی کنید و مجددا در زیر نازل‌ها قرار دهید.
6. در این مرحله باید مخزن آب را جدا کرده، کاملا بشویید و مجددا از آب پر کنید و بعد به دستگاه وصل کنید.
7. حال دوباره دکمه‌ها (طبق بند 3) را فشار دهید تا آب بار دیگر از نازل‌ها خارج شود و اثری از ماده رسوب زدا و حالت اسیدیته محلول رسوب گیر باقی نماند.

در آخرین مرحله ظرف‌های زیر نازل‌ها بردارید، نازل مخصوص شستشو را از جا بردارید  و حالا دستگاه برای استفاده آماده است.

سوالات متداول

زمانی که دستگاه کندتر از حد معمول کار می‌کند یا طعم اسپرسو تغییر می‌کند، احتمالاً زمان رسوب‌زدایی است یا اینکه بسیاری از دستگاه چراغ نشانگر روشن می‌شود.

توصیه می‌شود تنها از محلول‌های مخصوص نسپرسو استفاده کنید تا به دستگاه آسیب نرسانید.

دستگاه باید حداقل هر ۳ تا ۴ ماه یک‌بار برای رسوب‌زدایی و شستشو تمیز شود.

بله، فیلترها باید به طور دوره‌ای تعویض شوند تا طعم اسپرسو حفظ شود و عملکرد دستگاه بهینه باقی بماند.

دسته‌بندی: آموزش